Museum opening hours: Elke 2de en 4de zondag van de maand van maart tot en met oktober.

Draadloos internet in het museum

Met vereende krachten werd donderdag 16 maart ll. internet, telefoon en kabeldistributie binnengebracht in het Brandweermuseum. Dit gebeurde in het kader van de verhuis van de Bardijnen naar Aalst. Wat een fluitje van een cent moest worden, werd een heus huzarenstukje van meer dan een halve dag trekken en sleuren. Volgens de afspraken met provider Telenet was op 15 maart voorzien dat de coax-kabel onder de straat door zou worden getrokken naar de ‘paddestoel’ van Telenet.

Alles was voorzien: de wachtgoot was gegraven en de coax-kabel was voorzien. Deze lag niet buiten wegens te kostbaar en te gegeerd door dieven. We zouden deze buiten brengen als de technieker op 15 maart zou komen. Alleen kwam deze niet op 15/3, opdagen maar op 14/3 en dat zonder te verwittigen. En bijgevolg was er niemand aanwezig. De man vond er dan niet beter op om een lege wachtbuis onder de straat door te duwen en met de noorderzon te verdwijnen. Als daags nadien de andere technieker langskwam om alles aan te sluiten zat er niets anders op om, an overleg met de installateur en met Telenet, zelf met vereende krachten de kabel onder de straat proberen door te duwen.

Dat ging niet van een leien dakje. Na meer dan 4 uur zijn we er in geslaagd om de kabel door de wachtbuis te krijgen naar de andere kant. Uiteindelijk hebben we zelf nog de wachtbuis moeten opgraven aan de overkant van de straat omdat we met de kabel de bocht niet konden nemen. Maar mission accomplished: dankzij meer dan 100 meter kabel is er nu draadloos internet in het museum. Dat is niet alleen van belang voor het secretariaat maar ook voor de bezoekers die binnenkort het museum kunnen bezoeken aan de hand van de bezoekersapp die we tegen de zomervakantie willen klaarhebben.

Hieronder enkele sfeerbeelden van de werken vorige vrijdag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.