Openingsuren: Elke 2de en 4de zondag van de maand van maart tot en met oktober.

Industrielaan 23 B

9320 Erembodegem (Aalst)

De drie verhaallijnen van het Brandweermuseum

Dit jaar maakt het Brandweermuseum een heuse doorstart. Op korte termijn, in de aanloop van het nieuwe toerismeseizoen, worden het bestaande aanbod en werking geoptimaliseerd. Via een actieve doelgerichte marketing naar verschillende doelgroepen zal het museum op eigen kracht extra financiële middelen genereren die dan weer op hun beurt geïnvesteerd worden in de verdere uitrol van het toekomstplan.

Het Brandweermuseum zal voortaan drie verhaallijnen als basis hebben voor de verdere ontsluiting: het leven in en rond en brandweerkazerne, de geschiedenis van het brandweerwezen van 1815 tot 2015 en de thematiek van preventie, veiligheid en weerbaarheid.

Elk collectiestuk is een stille getuige van een rijke schat aan verhalen.

Alles vertrekt en eindigt bij de collectie. Elk collectiestuk is een stille getuige van een rijke schat aan verhalen. Die verhalen en hun vertellers brengen de collectie tot leven en zorgen voor de beleving. Het thema van preventie, veiligheid en weerbaarheid wordt vanuit de collectie de link gelegd naar het heden. En dat is meteen ook de kern van erfgoedontsluiting: erfgoed een hedendaagse maatschappelijke relevantie geven vertrekkend vanuit de verhalen die in het erfgoed verborgen zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.