Museum opening hours: Elke 2de en 4de zondag van de maand vanaf 1 april.

Word jij gids in het Brandweermuseum?

Het Brandweermuseum in Erembodegem herbergt de grootste collectie Belgisch brandweererfgoed. Het museum is dit jaar een vernieuwingsoperatie gestart om deze unieke collectie tot een echt belevingscentrum te maken rond drie thema’s: 200 jaar brandbestrijding en dringende hulpverlening in België, het leven en werk van de brandweer en brandpreventie. In 2019 plant het museum een nationale promotiecampagne om het museum in heel het land op de kaart te zetten en zo meer bezoekers aantrekken.

Het museum wil om dit doel te bereiken haar gidsenteam versterken met nieuwe enthousiaste en gemotiveerde brandweermannen /-vrouwen die willen werken aan dit unieke project. Als gids leidt je bezoekers rond in het museum en vertel je hen het verhaal van 200 jaar brandbestrijding aan de hand van de collectie èn deel je  je eigen ervaringen als hulpverlener vandaag en brandpreventie.

Ben je actief als brandweerman/-vrouw en/of ambulancier en wil je graag meeschrijven aan het unieke verhaal van het Brandweermuseum in Aalst en wil je je graag 1 à 2 keer per maand vrijmaken om groepen en bezoekers wegwijs te maken in de geschiedenis van het brandweerwezen en jouw job vandaag? Aarzel dan niet! Stuur een mailtje naar info@brandweermuseum.be met al je gegevens en we contacteren je voor verdere uitleg en afspraken.