Museum opening hours: Elke 2de en 4de zondag van de maand van maart tot en met oktober.

Word jij vrijwilliger in het Brandweermuseum?

Het Brandweermuseum in Erembodegem herbergt de grootste collectie Belgisch brandweererfgoed. Het museum is dit jaar een vernieuwingsoperatie gestart om deze unieke collectie tot een echt belevingscentrum te maken rond drie thema’s: 200 jaar brandbestrijding en dringende hulpverlening in België, het leven en werk van de brandweer en brandpreventie. In 2019 plant het museum een nationale promotiecampagne om het museum in heel het land op de kaart te zetten en zo meer bezoekers aantrekken.

Het museum wil om dit doel te bereiken haar vrijwilligersteam versterken met nieuwe enthousiaste en gemotiveerde mensen die willen werken aan dit unieke project. Concreet worden er vrijwilligers gezocht voor volgende taken:

  • Publiekswerking: het onthaal van de bezoekers aan de inkombalie, verkoop van bezoekersgidsen, de museumshop.
  • Bar en catering: het openhouden van de cafetaria van het museum tijdens de open zondagen (2 zondagen per maand), bediening van de groepen die een ontbijt of lunch geboekt hebben bij hun bezoek.
  • Collectiebeheer & documentatiecentrum: inventarisatie en digitalisering van onze museumcataloog en het documentatiecentrum van het museum.
  • Onderhoud van de collectie en het museum in het algemeen: onze collectie bestaat uit brandweerwagens (van 1815 tot 2015) en hulpverleningsmateriaal en vergt geregeld onderhoud. Ook starten we in 2019 opnieuw met de restauratie van oldtimers. Hiervoor zijn we specifiek op zoek naar geschoolde techniekers. Maar ook het museum in het algemeen vraagt onderhoud. Hiervoor zoeken we handige harry’s die geen schrik hebben om de handen uit te mouwen te steken.

Heb je interesse om meet te bouwen aan dit unieke verhaal? Stuur dan een mailtje naar info@brandweermuseum.be met al je contactgegevens. In februari 2019 plannen we een informatievergadering waarop we de werking van de museum uit de doeken zullen doen. Wil je graag tijdens de wintermaanden meewerken aan diverse projecten in het museum, mag je ons dat ook zeker laten weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.