Museum opening hours: Elke 2de en 4de zondag van de maand van maart tot en met oktober.

Bezoeken

Bezoeken

Je bezoek aan het Brandweermuseum begint hier

Het Brandweermuseum is voor iedereen toegankelijk. Je kan kiezen voor een vrij bezoek, een rondleiding met gids of een aangepast programma voor scholen of bedrijven. Je kan het Brandweermuseum ook actief beleven en zelf als brandweerman of -vrouw aan de slag gaan!

Van 1 april t.e.m. 30 oktober

Het museum is geopend elke 2de en 4de zondag van de maand.
Groepen, scholen en bedrijven kunnen het museum bezoeken op  weekdagen mits reservatie vooraf.

Van 1 november t.e.m. 31 maart

Wintersluiting

Onze mogelijkheden

Groepen

Ontspannend of actief

Je ken het museum in groep bezoeken met je familie, vrienden of vereniging. Kies voor een ontspannend informatief bezoek met je club of ga voor een actief bezoek waarin je samen met je vrienden actief de strijd met het vuur en mekaar aangaat. Een leerrijke actieve beleving van de brandweer.

Scholen

Educatieve beleving

Scholen kunnen het museum bezoeken met een aangepast educatief programma waarbij de leerlingen zelf actief aan de slag kunnen gaan met vb. het blushuisje, de blusopstelling, een rondrit met een brandweerwagen enz….. Gegarandeerd een educatieve beleving voor de leerlingen.

Bedrijven

Teambuilding

Voor bedrijven bieden we ook de mogelijkheid voor opleidingen inzake Brand Preventie Advies (BPA), seminars of een actieve teambuilding waarbij je met je collega’s aan de slag gaat als brandweerman/-vrouw. Het Brandweermuseum is ook een ideale locatie voor jouw evenement.

Klik op “AANVRAGEN” om uw bezoek aan te vragen.
Wij contacteren u spoedig telefonisch om uw bezoek verder voor te bereiden en u een offerte op maat te bezorgen.