Openingsuren: Elke 2de en 4de zondag van de maand vanaf 1 april.

Industrielaan 23 B

9320 Erembodegem (Aalst)

Steun het Brandweermuseum

Steun het Brandweermuseum


De toekomst van het Brandweermuseum in Aalst is verzekerd! Het voorbije jaar is er hard gewerkt aan een nieuw en ambitieus toekomstplan met als doel de zeer unieke collectie brandweererfgoed binnen een termijn van 6 jaar te ontwikkelen tot een hedendaags belevingscentrum.

Het museum heeft ook jouw hulp nodig!
Sluit nu aan bij de Vrienden van het Brandweermuseum.

Als lid help je het museum niet alleen financieel, je  geniet ook enkele extra’s. Als Vriend ontvang je onze nieuwsbrief over de verschillende activiteiten en je wordt regelmatig uitgenodigd om “in primeur” te komen genieten van de nieuwigheden die we allemaal in petto hebben. Zo ontvang je als eerste de nieuwe bezoekersgids die we dit jaar uitbrengen.

Je wordt lid van de Vrienden van het Brandweermuseum door een bedrag vanaf € 20,00 over te schrijven op de zichtrekening van het museum BE16 3631 7203 2974 met vermelding van ‘Lid 2018’.
Wil je graag online betalen, klik dan hieronder.  We hopen je spoedig te mogen begroeten als lid van de Vrienden van het Brandweermuseum.

Voor dit voorjaar hebben we deze projecten in de steigers:

  • Infrastructuur

Nu we zekerheid hebben over de permanente vestiging van het museum in Aalst voeren we de komende weken in en rond het gebouw verschillende herstellingswerken uit om het comfort van de bezoekers nog te verhogen.

  • Vrijwilligerswerking

Als we vandaag een unieke erfgoedcollectie kunnen tonen is dat dankzij de inzet van onze vrijwilligers. We willen dit team graag verder uitbouwen om op die manier het museum meer te openen voor het publiek.

  • Promotie

Het museum is vandaag nog veel te weinig gekend en daar brengen we verandering in. De draaischijf van onze vernieuwde promotie wordt de nieuwe website. Daarnaast zal de collectie nog dit jaar bijkomend ontsloten worden via een nieuwe bezoekersgids en een bezoekersapplicatie.

  • Onderhoud & Restauratie

Het museum is ontstaan uit de restauratie van oude brandweerwagens. Dat is dan ook één van de kerntaken van onze organisatie. Met uw bijdragen kunnen we jaarlijks onze collectie goed onderhouden en restaureren waar nodig.

We kunnen deze uitdaging uiteraard niet alleen aan. Om de vernieuwing van het museum de komende 6 jaar te realiseren kunnen we rekenen op de steun van de Stad Aalst. Zelf brengen we financiële middelen samen uit oa. de exploitatie en de werking van het museum en door sponsoring.